Pravilnik o zasebnosti

Veljaven od 25.05.2018

TM Potovanja, center za poslovna potovanja d.o.o. Tehnološki park 18, Ljubljana, 1000 Ljubljana, ki se trži pod blagovno znamko UNIGLOBE TM Travel (v nadaljevanju UNIGLOBE)

UNIGLOBE spoštuje zasebnost vsakega posameznika, ki obišče naše spletne strani. Pogoji varovanja zasebnosti s strani UNIGLOBE opisujejo načine zbiranja in kasnejše uporabe podatkov.

OSEBNI PODATKI

UNIGLOBE na svojih spletnih straneh ne bo zbirala podatkov, ki bi omogočali osebno identifikacijo posameznikov.

UNIGLOBE v procesu naročila zbira podatke strank in potnikov, ki so naročili storitev oziroma jih koristili. Posamični osebni podatki, ki so potrebni za nakup storitev so odvisni od posamične storitve ter administrativnih zahtev za posamične naročene storitve, kot so npr. nakup letalske vozovnice, rezervacija hotelske sobe ali najem avtomobila. Te osebne podatke obdelujemo z namenom izvrševanja pogodbe, kar predstavlja tudi podlago za njihovo obdelavo.

Osebne podatke lahko shranimo in obdelamo tako, da bomo bolje razumeli vaše potrebe in ugotovili, kako lahko še izboljšamo naše proizvode in storitve. UNIGLOBE ali druge pravne osebe, ki delujejo v našem imenu za promocijske in oglaševalske namene, lahko uporabijo te podatke za vzpostavitev stika z vami, agregatne podatke (ne individualnih) o obiskovalcih in/ali uporabnikih naših spletnih strani pa lahko posredujemo tudi tretjim osebam. Obdelavo teh osebnih podatkov opravljamo na podlagi legitimnega interesa izboljšave naših storitev ter servisa, ki ga nudimo našim strankam.

Vaših osebnih podatkov ne nameravamo in jih tudi v prihodnje ne bomo prodajali, posojati ali tržiti tretjim osebam. Starši se morajo zavedati, da bo UNIGLOBE pri uporabi zasebnih podatkov upoštevala veljavno zakonodajo o varovanju zasebnosti.

V kolikor ne želite prejemati sporočil o naših ugodnostih (newsletter) se lahko od njih kadarkoli odjavite, v vsakem sporočilu se v nogi sporočila nahaja gumb »Odjavi me« (unsubscribe).

Prav tako imate pravico do pridobitve Osebnih podatkov, ki jih o vas hranimo ter njihovo popravo oziroma izbris, v kolikor je to skladno oz. izhaja iz Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov ali lokalne zakonodaje.

OTROCI

UNIGLOBE ne namerava zbirati osebnih podatkov od oseb, mlajših od 16 let. Po potrebi bo podjetje otroke posebej opozorilo, naj na naših spletnih straneh ne posredujejo osebnih podatkov, v nasprotnem primeru bomo uporabili vsa razumna sredstva, da za posredovane podatke pridobimo dovoljenje staršev. Starši se morajo zavedati, da bo UNIGLOBE pri uporabi osebnih podatkov upoštevala veljavno zakonodajo o varovanju zasebnosti osebnih podatkov.

DODATNI SAMODEJNO ZBRANI PODATKI

V nekaterih primerih lahko samodejno (brez postopka registracije) zbiramo tehnične podatke o vašem obisku na naših spletnih straneh, ki pa jih ne moremo uporabiti za osebno identifikacijo. Primeri takšnega zbiranja podatkov so identifikacija spletnega brskalnika, ki ga uporabljate, identifikacija računalniškega operacijskega sistema, ki ga uporabljate, in naslov spletne strani, s katere ste se povezali z našo spletno stranjo. Takšno obdelavo izvajamo zaradi zagotovitve varne uporabe naše internetne strani, kar prebavlja naš legitimen interes in s tem podlago za njihovo obdelavo.

PIŠKOTKI

Ko obiščete katero od naših spletnih strani, lahko v vaš računalnik shranimo določene podatke, ki se arhivirajo v obliki piškotka ali drugih podobnih datotek in nam lahko pomagajo na več različnih načinov. Piškotki so datoteke, ki nam omogočajo prilagoditev naše spletne strani vašim željam in preferencam. Večina internetnih brskalnikov omogoča brisanje piškotkov s trdega diska vašega računalnika, prepreči lahko shranjevanje tovrstnih datotek, ali pa vas pred shranjevanjem opozorijo. Za natančnejša navodila za uporabo teh funkcij, preberite navodila za uporabo vašega spletnega brskalnika ali strani pomoči, ki vam jo brskalnik ponuja.

VARNOST

Vaši osebni podatki so hranjeni varno ter so, v kolikor je to mogoče, šifrirani. Dostop do osebnih podatkov je urejen tako, da zagotavlja revizijsko sled dostopa ter je za dostop potrebno geslo. V kolikor je možno so podatki anonimizirani ali pa psevdonimizirani, podatki, ki niso v aktivni uporabi se arhivirajo, kar dodatno omejuje tehnično dostopnost in oži krog ljudi, ki lahko do njih dostopajo.

KONTAKT

V kolikor bi imeli kakršnakoli vprašanja oziroma pritožbe glede obdelave osebnih podatkov se lahko obrnete na naš elektronski naslov info@uniglobetmtravel.si.

Na navedeni elektronski naslov lahko tudi naslovite tudi vse zahteve za izbris ali popravek osebnih podatkov.

TM Potovanja d.o.o. - Tehnološki Park 18 - 1000 Ljubljana - +386 (0)1 620 45 11